marți, 6 mai 2008

Litera U din Sluji


Urmareste creatia permanenta!

Lumea de azi nu seamana cu lumea de ieri. Schimbarile au loc din ce in ce mai repede.


Competitia este atat de acerba incat se invinge la centimetru, nu la un metru in fata competitorului celui mai apropiat.


In timp ce tu iti bei cafeaua, competitorii din toata lumea comploteaza sa-ti ia clientii, sa lanseze promotii care sa-ti scufunde vanzarile, sa inventeze produse noi care sa te faca irelevant, sa-ti ia locatiile de afaceri, furnizorii preferati etc.


Intr-o astfel de lume superioritatea de azi poate sa dispara maine. Exista o singura sansa: sa creezi si sa te reinventezi zilnic. Ca sa te reinventezi permanent, ai nevoie de mai mult decat de forta creierului tau: ai nevoie de creierele si inimile fiecarui angajat.


Specialistii in creativitate sunt de acord ca nimeni nu poate sti cine va fi implicat intr-un act de creatie si cand se va intampla aceasta. Tocmai de aceea este necesar ca toti angajatii firmei sa se simta motivati sa creeze tot timpul.


Este nevoie de un alt fel de lider pentru a incuraja creatia permanenta, pentru a incuraja si rasplati contributia fiecarui angajat la cresterea fortei companiei.


Multi oameni nu au fost niciodata implicati in acte de creatie si nu au incredere ca ideile lor vor fi primite si recompensate. Este nevoie de un tip nou de lider pentru a-i ajuta sa devina un nou tip de angajati.

Niciun comentariu: