joi, 18 septembrie 2008

Intalnirea la o cafea, mult mai tare decat cea de la birou

Partenerul meu Felix Enescu este maestrul unei tehnici foarte eficiente: intalnirea la o cafea.

Pana acum imi tineam rareaori intalnirile la o cafea. Alegerea era in general simpla: la mine la birou, sau la tine la birou. Din cand in cand, mai luam si cate o masa de afaceri.

Felix este adeptul intalnirii la cafenea, iar metoda este excelenta pentru urmatoarele motive:
  1. Sa mergi la o cafea este o placere. Sa mergi la o intalnire este munca.
  2. Oamenii se destind mai usor la o cafea, iar conversatia de afaceri devine, paradoxal, mai profunda si mai destinsa in acelasi timp.
  3. La birou poti avea surpriza . Desi pare un avantaj sa-l cunosti pe colegul lui, in realitate prezenta unei alte persoane din firma lui il impiedica sa fie atat de sincer precum ar fi fost neinsotit, la cafenea.
  4. Este mai usor sa infiripi o relatie autentica cu cineva care te-a invitat la o cafea, decat cu cineva care te-a invitat la el la birou.
  5. Spre deosebire de masa de afaceri, cafeaua dureaza mai putin, asa ca poti avea mai multe intalniri. In plus, masa poate dura prea mult. Cafeaua dureaza exact cat este nevoie. Si nici nu ingrasa precum doua feluri si un desert!
  6. O discutie la o cafea nu angajeaza la fel de mult ca una purtata in "meeting roomul" no. 3. Paradoxal insa, angajamentele luate la cafenea sunt mai ample si se tin mai serios decat cele luate in meeting room.
Deci, beti cafea si vindeti, dragi prieteni!

Niciun comentariu: