marți, 24 august 2010

Cum sa-ti alegi prietenii

Viata este dura. Pentru marea majoritate a oamenilor succesul nu vine pe tava. Nu mostenesti un miliardar. Daca ai succes, apar imediat o puzderie de "prieteni". Daca esuezi esti singur. De fapt, esti singur mai tot timpul. Cei norocosi au un sot sau o sotie alaturi. Poate si parintii, care ne iubesc neconditionat. Pe copii trebuie sa-i ajuti.

Adevarul este ca trebuie sa ai succes. E datoria ta sa ai succes. Anturajul tau poate sa te indemne la succes, sau sa te conduca la esec.

Este important cu cine te insotesti. Daca vrei sa fii puternic, creativ, sa ai succes, sa fii perseverent, inspirat, atunci trebuie sa te insotesti cu oameni de acest fel. "Nu poti zbura cu vulturii, daca dormi cu gainile" spune un stravechi proverb.

Evita compania ratatilor, pentru ca te vor influenta in rau. Evita-i pe cei care se vaita mereu, de parca tot ce se intampla face parte dintr-un plan nedrept indereptat impotriva lor. Cauta compania oamenilor optimisti, responsabili de viitorul lor! Nu-i face prieteni printre cei care se multumesc cu putin, ci printre cei care vor mai mult! Nu te compara cu loserii, ci cu oamenii de succes!

Daca ai un prieten defetist si nu poti sa-l parasesti, daca vrei sa-l ajuti, nu te cobori la conditia lui, ci trateaza-l ca pe un om bolnav care trebuie sa se insanatoseasca, sa creada din nou in el insusi! Daca intelege, bine, daca nu, abandoneaza-l caci prezenta lui te poate distruge si pe tine!

Esti un vultur, iar ratiunea ta este succesul! Nu te imprieteni cu gainile, nu manca cu ele, nu pierde timpul vorbind cu ele. Vorbeste in schimb cu alti vulturi si soimi: invata de la ei, compara-te cu ei, intrece-te cu ei!

Niciun comentariu: