duminică, 1 februarie 2009

Adevaruri despre viata


M-am gandit la cateva lucruri pe care le-am descoperit despre viata si afaceri. Probabil ca si unii dintre voi le-au descoperit si ati descoperit si altele in plus. Sa incepem:
  1. Viata nu e corecta. Obisnuieste-te cu asta, sau te va sugruma frustrarea.
  2. Nu mai astepta ca cineva sa vina la tine si sa-ti recunoasca meritele. Ia ce ai de luat, caci de dat, nu-ti va da nimeni, niciodata. Poate cu exceptia parintilor, dar am trecut de varsta asta, nu?
  3. Marketingul bate vanzarile: un produs prost pozitionat nu se va vinde bine indiferent cat de geniali sunt vanzatorii!
  4. Cand un competitor ti-a luat clientul, nu e nimic incorect in asta. Ti l-a luat si gata! Nu exista scuze: in seara asta mergi la culcare cu stomacul gol. Vezi ce faci maine!
  5. Cum spunea Rick Page in cartea cu acelasi nume, SPERANTA NU E O STRATEGIE! Daca vrei sa se intample ceva, planifica si executa ceea ce vrei sa se intample!
  6. Daca un coleg vinde mai mult decat tine, fara sa aiba o "pleasca" de cont de vis de la conducere, inseamna ca e un vanzator mai bun decat tine. Asta chiar daca tu crezi ca esti mai frumos si mai destept decat el.
  7. Nu plange cand clientul pe care il credeai prieten te trage pe sfoara si cumpara de la competitor. Cand e vorba despre bani, nu discutam despre prietenie. Ai lasat garda jos, te-ai lasat dus de sperante si iluzii desarte, deci e vina ta!
  8. Daca seful nu discuta lucruri serioase cu tine, este pentru ca nu i-ai demonstrat ca meriti sa discute lucruri serioase cu tine. Arunca-i pe masa afaceri grase si o sa vezi ca incepe sa te respecte.
  9. Daca seful tau este un dobitoc care naruieste vanzarile pe care le aduci tu, demisioneaza! Nu poti trece de un sef care te impiedica sa inchizi vanzarile si nu merita sa-ti pierzi timpul in subordinea lui! Asigurate insa ca el este dobitocul si nu esti tu! Vezi daca afacerile erau cu adevarat solide si profitabile, inainte sa decizi cine este dobitocul!
  10. Munca bate inteligenta. Daca ai un coleg urat si prostut care munceste de doua ori mai mult decat tine, poarta-te bine cu el: nu peste mult timp iti va fi sef!
  11. Nu fi invidios! Cauta o cale sa-ti depasesti concurentii, nu sa te impaci cu frustrarea!
  12. Aproape nu exista situatie fara iesire in afaceri: daca nu o gasiti este vina ta, sau a voastra (a ta si a companiei tale).
  13. Daca esti angajat, dar visezi sa devii patron, fa ceva ca sa nu ramana doar un vis.
  14. Diferenta dintre tine si un coleg de scoala care a devenit milionar nu este ca e un om mai bun decat tine (adica nu neaparat), doar ca el a avut mai mult curaj si a fost mai insistent decat tine.
  15. Viata e grea in afaceri, dar devine frumoasa daca stii cum sa o traiesti!

Niciun comentariu: