joi, 5 februarie 2009

De ce prefer sa lucrez cu visatori

Intotdeauna m-au enervat scepticii. Intotdeauna am luptat impotriva lor desi, recunosc, o doza de scepticism este necesara in orice companie.

Orice idee, plan, initiativa incep prin a fi un vis in mintea cuiva. Cand acesta / sau aceasta vine in fata colegilor si spune ”hai sa facem produsul asa” sau ”hai sa vindem la cutare client”, apare imediat un sceptic care spune: nu se poate, nu o sa-l cumpere nimeni, nu s-a inventat inca etc.

Daca am avea un sceptic de serviciu care sa faca pe avocatul diavolului si sa testeze serios ideea ar fi minunat. Din pacate, companiile au peste 50% sceptici in pozitiile de conducere, asa ca majoritatea ideilor noi sunt strivite cu dispret, nu testate.

Daca ar fi dupa scepticii acestia nu am mai face niciodata nimic nou, nimic care nu s-a mai incercat. 

Sfatul meu este sa faceti loc visatorilor, caci ei sunt forta motrice a istoriei. Oamenii care au vise mai mari decat ceilalti sunt cei care reusesc dincolo de imaginatie. Uneori ei mai si esueaza, dar esecul este doar o treapta catre succes. Prefer sa risc alaturi de cineva care are vise, decat sa merg la sigur si sa nu fac nimic alaturi de cei care nu au idei, dar sunt ocupati sa distruga ideile celorlalti.

Niciun comentariu: