luni, 23 noiembrie 2009

As face orice sa ...

Un mare pianist concerta intr-un mare oras. Spectacolul a fost un succes fulminant. Audienta a aplaudat minute in sir, oamenii s-au ridicat de pe scaune cu constiinta ca au asistat la un eveniment rar.

La finalul spectacolului, un domn l-a asteptat pe marele pianist in culise sperand sa-l intalneasca si sa-i poata adresa cateva cuvinte.

Cand marele pianist s-a apropiat de el binevoitor, admiratorul i-a spus:
- Sunteti cel mai mare pianist! As da orice sa pot canta ca Dumneavoastra!

-Nu, n-ai face-o!, i-a raspuns marele pianist zambind obosit. Crede-ma, n-ai munci 6 ore zilnic, in fiecare zi, pentru 20 de ani, doar pentru a canta la pian ca mine!

Asa este! Putini ajung la performanta, nu pentru ca nu s-au nascut inzestrati cu talent, ci pentru ca abandoneaza pe lungul drum catre performanta.

Un cititor ma intreba de ce se numesc ”secrete” tehnicile supervanzatorilor (vezi postarile mele anterioare pe aceasta tema), cand sunt lucruri comune, pe care le stie toata lumea, ca: munca, seriozitate, pregatire prealabila, autoperfectionare etc.? Justificata intrebare, dar raspunsul este ca nu sunt secrete, ci reprezinta un mod de viata care duce la marea performanta, dar este presarat cu atatea sacrificii, incat majoritatea abandoneaza!

Niciun comentariu: