marți, 1 iunie 2010

Vinde ca un barbat!

Negarea naturii este o moda a vremurilor noastre. Baietii sunt invatati sa nu se bata, sa nu alerge si sa evite orice activitate si joc agresive.

Este un trend mondial ca toti angajatii sa se poarte in companie ca niste asexuati. Sigur ca nu pledez pentru hartuirea sexuala la birou (mi se pare josnica), dar negarea legilor naturii este o tampenie.

Un barbat este un fost baiat, iar creierul lui este diferit decat al unei femei, la fel si instructiunile genetice. N-are niciun rost sa uiti ca esti barbat si sa incerci sa vinzi ca o femeie, pentru ca o sa fii patetic! Ca barbat ai avantaje si dezavantaje, asa ca stilul tau trebuie sa reflecte aceasta ”inzestrare”:

  1. Nu-ti reprima agresivitatea: este OK sa vrei sa faci knock out competitia, atat timp cat nu-ti vine ideea sa-i inghesuiesti in vreun gang! Agresivitatea tipic masculina trebuie folosita in situatii competitive in favoarea ta: iti va da motivatie, energie si-ti va focaliza actiunile. Este OK sa arunci cu sageti de darts in imaginea competitorului principal!
  2. Lupta dur cu competitia, dar fara sa uzezi de mijloace care sa-ti pateze reputatia!
  3. Cand prospectul este barbat, nu te sfii sa discuti lucruri ”ca intre barbati”, inclusiv despre sex, fotbal, masini, curse si orice altceva iti trece prin minte. La momentul potrivit si cu persoana potrivita, vei putea strange relatiile cu prospectul. Doar sa fii sincer si sa nu sari calul, pentru ca ipocrizia si manierele de 2 bani nu ajuta in vanzari.
  4. Este OK sa inviti prospectul barbat la restaurant si sa consumi alcool (cu masura), sau sa il inviti la meci, fotbal, K1 si alte activitati tipic barbatesti.
  5. Daca prospectul este femeie, nu te sfii sa o complimentezi atunci cand simti ca i-ar putea face placere! Atentie insa la masura, pentru ca nu vrei sa te imperechezi, ci sa vinzi! Din nou, gaseste ceva sincer cu care sa o complimentezi, pentru ca majoritatea femeilor simt un impostor de dupa colt!
  6. Apeleaza la ”fratia barbatilor” cand concurezi cu femei vanzator, fara jena: de ce ai evita sa folosesti o coarda sensibila pentru barbatul din fata ta? Din cand in cand, in functie de convigerile lui, iti va conferi un avantaj. Nici nu este un neadevar: in anumite circumstante, barbatii se pot intelege mai bine in afaceri. Daca te referi la acestea si nu dai in misoginism, este OK.
In general, lupta cu vigoare, ca un barbat (dur), ca un gentleman. Denumirea de gentleman, spunea Richard Steele in 1710, nu este legata de situatiile prin care trece un om, ci de comportamentul lui in acestea.

Postarea viitoare va cuprinde sfaturi pentru femeile vanzator si se va intitula ”Vinde ca o femeie!”.

Niciun comentariu: