sâmbătă, 12 februarie 2011

What a man, what a man ...!

Vii la training si in sala te asteapta un om charismatic. Este el, trainerul! Iti intinde mana si simti ca te-a salutat regele. Iti reprim cu greu ideea ca ar trebui sa pui un genunchi jos si sa-l saluti ca la curtea regelui soare. El se uita direct in ochii tai ca si cand ar fi John Wayne in persoana. Te simti ca un colonist care tocmai a fost primit in caravana. Ce noroc!

Programul incepe si trainerul le stie pe toate. El are raspuns la toate. Abia acum iti dai seama cat esti de prost. Noroc ca esti aici si El te va invata.

Pe masura ce timpul trece si invatati mai multe, iti dai seama ca exista o lista clar delimitata de chestii stupide pe care le faceai inainte si o lista de lucruri bune, pe care El vrea sa le faci de acum inainte. Si cum ai putea sa nu-l asculti, cand el este intruchiparea succesului: in profesie, in viata personala, in spiritualitate, profesional, uman etc. El este un semizeu, e clar ca lumina zilei!

Un singur lucru te framanta: daca stie tot si este perfect, de ce nu este miliardar deja si se cazneste cu ignoranti ca tine? Pai e simplu, fraiere: pentru ca este un om superior caruia ii place sa ajute pe altii sa se ridice din mocirla existentei lor! Ar trebui sa-i ceri iertare pentru aceste ganduri necuviincioase!

Este o imagine caricaturala a modului in care vad multi traineri relatia cu studentii lor. Este o imagine burleasca a modului in care unii participanti la training vad trainerul ideal.

Este o presiune formidabila sa stai in fata adultilor ca trainer. Asta insa nu trebuie sa te impinga in ridicol. Nu trebuie sa fii un semizeu ca sa-i inveti pe altii ceva util.

Niciun comentariu: