joi, 3 februarie 2011

Noroc ca a devenit antreprenor miliardar, ca nu l-ar fi angajat nimeni

Tocmai am inceput sa citesc cartea miliardarului britanic, Richard Branson: "Screw it, let's do it!"

Cartea contine ideile principale de viata si de afaceri dupa care se conduce extravagantul om de afaceri. Inca o data dau de un miliardar care a reusit in ciuda faptului ca nu a urmat o educatie formala universitara, adica nu are facultate, masterat si doctorat.

Mai mult ideile lui rebele l-ar fi facut probabil de neangajat. Norocul omului ca in loc sa se prezinte la interviuri, detine compania si cladirea in care se gaseste compania, ca si producatorul bauturilor care se servesc musafirilor si multe altele.

Iata cateva mostre:
"My motto is: Screw it - let's do it! I will never say, I can't do this because I don't know how to'. I will give it a go. I won't let silly rules to stop me. I will find a legal way around them. I tell my staff, 'If you want to do it, just do it.'"

"I don't believe that that a little word 'can't' should stop you. If you don't have the right experience to reach your goal, look for another way in. If you want to fly, get down to the airfield at the age of sixteen and make the tea. Keep your eyes open. Look and learn. You don't have to go to the art school to be a fashion designer. Join a fashion company and push a broom. Work your way up."

Uau! Credeam ca trebuie sa te duci la Harvard!

Se pare ca a mers destul de bine pentru Branson, omul care a cumparat doua insule tropicale pentru relaxare. Poate ar trebui sa dam si noi o sansa ideilor oamenilor ca Bill Gates, Steve Jobs, Richard Branson, Larry Ellison sau Michael Dell, care nu si-au terminat studiile universitare, dar au revolutionat lumea.

Niciun comentariu: