duminică, 23 mai 2010

Totul este negociabil

Negocierea este una dintre abilitatile absolut necesare omului. N-am spus vanzatorului, marketerului sau omului modern, ci omului. Fiecare dintre noi negociaza de cateva ori pe zi, ori de cate ori cumpara sau vinde ceva, ori de cate ori incearca sa convinga un membru al familiei, un prieten, un coleg sau un necunoscut sa faca ceva.

In ciuda practicii, majoritatea sunt dezastruosi in negocieri. Eu am fost multa vreme nemultumit de performantele mele in negociere si am decis sa ma tratez. ”Totul este negociabil” de Gavin Kennedy este una dintre cele mai bune carti de negociere disponibile pe piata.

Kennedy este un veteran al negocierii, iar cartea lui va va dezvalui secretele unuia dintre profesionistii negocierii intr-o maniera incitanta si antrenanta.

Cand ti se cere pretul, trebuie sa incepi cu un pret mic si sa il cresti prin adugarea de optionale, sau trebuie sa citezi un pret mare si sa reduci pretul treptat? Trebuie sa dai pretul final, sau pretul detaliat pe componente? Este bine sa adaugi cuvantul ”negociabil” pretului tau cand il publici sau il rostesti? Cat de mari trebuie sa fie concesiile tale? Este bine sa incepi cu o concesie negocierile, pentru a arata buna credinta? Cum si cand sa stopezi concesiile? Cine are puterea intr-o negociere: cumparatorul sau vanzatorul? Sunt concesiile pasi catre finalizarea vanzarii, sau doar semne ca pretul vanzatorului a fost artificial umflat?

Raspunsul la aceste intrebari si multe altele se gaseste in paginile acestei carti minunate.

Fiecare capitol este insotit de un test, care iti va spune cum stai fata de bunele practici de negociere pe care le expune autorul. Completand testul si citind apoi capitolul, iti va fi clar ce gresesti, unde gresesti si ce este de facut pentru a-ti imbunatati performanta.

Cartea este disponibila pe Amazon si pe Book Depository. La Book Depository transportul si taxele sunt incluse in pret, pentru Romania.

Niciun comentariu: