vineri, 8 octombrie 2010

Banc cu vanzari in sectorul public

Acest banc mi l-a spus un vanzator exceptional pentru sectorul public.

Licitatie.
Se publica caietul de sarcini, se organizeaza licitatia, trei competitori depun oferte si autoritatea contractanta ii cheama la discutii.

Primul competitor, o firma poloneza, se ofera sa execute lucrarea cu 1 milion de euro, in conditii de calitate excelente si in termenul propus de client.
Clientul (din sectorul public) isi freaca mainile de multumire.

A doua oferta apartine unei firme germane, care se ofera sa execute lucrarea la termen, folosind cea mai noua tehnologie pentru a obtine cea mai buna lucrare din lume, o minune tehnica. Pretul este de 2 milioane de euro. Clientul zice: scump, dar face ca e lucru nemtesc!

A treia oferta apartine unei companii romanesti, care cere 3 milioane de euro pentru a finaliza la termen lucrarea. Intrigat, clientul il cheama pe reprezentantul companiei romanesti si il intreaba iritat cum este posibil ca oferta lui sa fie de 3 ori mai mare decat a polonezului si cu 50% mai mare decat a neamtului.
Romanul ii spune:
-Vreau sa nu fii prost: lucrarea costa 1 milion de euro si in banii astia o subcontractam polonezului. Din ce ramane, 1 milion il iei tu si 1 milion il iau eu!

Cine castiga licitatia?

2 comentarii:

Lucian spunea...

Din pacate nu e banc :)))

Marian Hanganu spunea...

Serios? Mai sa fie, nici nu mi-ar fi trecut prin minte ca e adevarat! ;-)