marți, 21 septembrie 2010

Intalnirea cu un supervanzator

Azi, oamenii cu care ai intalnire vor intalni un supervanzator.

Mai intai, ai petrecut destul timp studiind subiectul intalnirii si il stapanesti in detaliu. Apoi, ai petrecut timp infomrandu-te despre parteneri si privind propunerile pe care le vei face prin ochii lor.

Ajungi la intalnire la timp, imbracat perfect, aratand ca scos din cutie.

Secretara directorului cu care te intalnesti te invita in sala de intalniri, iti ofera o cafea si il scuza pe director, care intarzie 10 minute. Cand ajunge in sala, il intampini cu un zambet larg si el isi cere scuze pentru intarziere. NU spui: "nicio problema!" absolvindu-l de vina, ci "sunt sigur ca vom fi eficienti si vom finaliza ceea ce ne-am propus!". De acum domini intalnirea. AI grija sa ramana asa!

Enunti subiectul discutiei si il intrebi daca doreste sa faci un scurt rezumat, o scurta introducere. Aici el iti va spune ca nu a avut timp sa citeasca, sa se informeze (daca asa stau lucrurile si chiar asa se intampla in 90% din cazuri).
-Am pregatit un rezumat executiv al proiectului pe care vreau sa-l discutam, spui si ii intinzi o copie zambind.

Acum el este perplex: esti pregatit si competent, dar nu-ti poarta pica ci te admira sincer si vrea sa lucreze cu tine!

Cand ii enunti propunerea vorbesti clar, din punctul lui de vedere, ii arati ce castiga el daca accepta propunerea ta. Arati ca si cand te-ai fi pregatit cu minutiozitate.

In rest, esti placut, deschis, prietenos, simpatic, politicos. Nu divaghezi, nu spui prostii, nu vorbesti fara rost.

Esti un supervanzator. Esti omul cu care vrea sa faca afaceri.

Niciun comentariu: