miercuri, 6 iulie 2011

Totul poate si trebuie contestat!

Toata lumea "stia" ca joaca e pentru copii! Asta pana cand s-au inventat jocurile video.

Toata lumea "stia" ca cercetarea stiintifica este domeniul in care se folosesc computerele. Asta pana cand IBM a inceput sa le vanda pentru calculul salariilor in marile companii americane.

Toata lumea "stia" ca puterea de calcul este importanta la laptopuri. Asta pana cand Acer a facut Asus eePc si Apple a facut iPad, un fel de telefon supradimensionat cu care nu poti da telefon.

Cu mai mult timp in urma, oamenii stiau ca Pamantul e plat, femeile nu trebuie sa aiba drept de vot, cea mai buna metoda de a vindeca pe cineva este sa-i iei sange, poti ajunge in India numai ocolind Africa spre est s.a.m.d.

Inca mai sunt numerosi cei care cred ca Dumnezeu a creat Universul intr-o saptamana si l-a facut pe Adam din lut. Majoritatea oamenilor cred in Rai si Iad, ca si in nemurirea sufletului. Pun pariu ca multi dintre cititorii mei cred.

Nu exista niciun motiv pentru care o convingere, o credinta de orice fel sa fie mai presus de dubiu si dezbatere.

Am dat primele exemple din afaceri, tocmai pentru a arata ca oamenii se agata mereu de convingeri ferme. Tocmai fermitatea convingerilor lor face ca adesea cei care castiga batalia economica sa fie cei care au curajul sa conteste caracterul mai presus de dubiu al acestor convingeri.

Nu va lasati luati prizonieri de nicio ideologie, de niciun sistem de orice fel ar fi! Luati-va la intrebari convingerile si verificati-le daca mai merita sa credeti in ele tot timpul! Ascultati pareri contrare convingerilor voastre nu pentru a le respinge, ci pentru a va testa convingerile! Schimbati convingerile ori de cate ori nu rezista tratamentului!

Doar pentru ca multi oameni cred ca ceva este adevarat, nu inseamna ca asa este!


- Posted using BlogPress from my iPad

Niciun comentariu: