luni, 27 aprilie 2009

De ce nu dau nici macar un SMS pentru Spitalul Marie Curie

Radioul si televizorul au fost inundate de campania de strangere de fonduri pentru infiintarea unei sectii de chirurgie la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti. Vezi stirea aici.

Ei bine, desi suna brutal, nu am sa dau nici macar un sms pentru aceasta initiativa si iata motivele>
  1. Platesc de ma cocosez la stat pentru sanatate, iar atunci cand am nevoie de ceva cumpar sau dau spaga. In esenta nu prea am nevoie, pentru ca pana la varsta de 40 de ani nu am fost internat nici macar o zi si am avut concediu medical o singura data. Nu cred ca am beneficiat de 100 lei medicamente compensate in ultimii 20 de ani. Cand sistemul are nevoie de ceva, n-are decat sa ia din banii prea multi pe care oricum ii platesc pentru sanatatea pe care nu mi-o asigura.
  2. Sistemul care iroseste bani prin imensa masinarie de tocat banii care este Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu poate primi de la mine nici un sprijin, atat timp cat continua sa-si bata joc de bani prin ineficienta si coruptie.
  3. Personalul  medical este in mare masura compus din oameni, candva onorabili, care s-au transformat in niste racketi care jefuiesc pur si simplu oamenii de cate ori ii prind. Noua sectie este, pe langa unitate de salvare, si o noua capcana pentru bietii parinti care vor inaugura noua sectie platind spagi si mai mari ca sa primeasca copii lor tratament. Sa investeasca doctorii in aceasta noua vaca de muls!
  4. Odata inaugurata, sectia nu va fi deschisa pentru toti copii care au nevoie de interventie. Accesul  se va face din nou pe spaga, pile si influenta. Sa plateasca ei!
  5. Sunt un fan al formatiei Iris, dar am fost socat sa vad ca sistemul de asigurari de sanatate a cheltuit 700.000 euro trimitandu-l pe Minculescu la tratament in Austria, insotit de o echipa de medici. Faceti pariu ca, daca erati voi in locul lui Minculescu, nu va plateau nici macar un RMN?
Este gresit sa te emotionezi si sa militezi pentru o sectie intr-un spital, in loc sa te revolti impotriva unui sistem de sanatate corupt si risipitor care face mii de victime in fiecare an, mai ales ca in viitor te-ai putea numara printre aceste victime!

Nu ajunge sa scapi un om de tiranie, trebuie sa detronezi tiranul si sa le dai tuturor sansa de a trai liberi!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Correct, again!

Anonim spunea...

chestia asta cu 250.000 de mesaje necesare arata cat de "mult" sunt uniti romanii intre ei; de aia ne rup tziganii gura si noi suntem tot dezbinati si fricosi; si hai sa fim seriosi: ca nu ne sta averea in 2 euro

Marian Hanganu spunea...

Prietene Anonim,
nu este vorba despre bani si nici despre solidaritate, ci despre faptul ca banii vor ajunge la niste hoti. Mai bine sa starpesti cauza, decat sa combati efectele. Parerea mea!