marți, 15 martie 2011

Un cosmar de PR, urmat de unul pe retelele sociale

Am vazut un reportaj la televiziune cu privire la un client al Astra, care si-a adus masina incinerata in fata agentiei Astra din Ploiesti, nemultumit de decizia companiei de a nu-i plati dauna.

Cand am vazut scena, i-am tras o poza pentru voi si am hotarat sa o folosesc drept studiu de caz.

Nu stiu daca Astra este vinovata, asa incat am cautat o reactie pe site-ul Astra, la categoria media / comunicate de presa. Nimic.

Astra pare sa fie incapabila sa inteleaga cat de daunatoare este aceasta fotografie, fie ca Astra este vinovata de incalcarea contractului, fie ca nu este. In mod cert, clientul pare sa fie convins de justetea cauzei sale, pentru ca se expune la riscul de a fi actionat in judecata pentru gestul lui. Care sunt convingerile companiei Astra? Unde este pozitia ei? Ce fac angajatii de la marketing, ce fac specialistii de PR ai companiei, ce pazeste directorul general, ce-i in capul dlui. Dan Adamescu, proprietarul companiei?

Dati un click pe poz si admirati-o in intreaga ei splendoare: masina carbonizata cu afisul "Astra nu plateste dauna" si firma filialei ploiestene in fundal: vreti o asigurare CASCO la Astra?

Sute de mii de oameni au vazut stirea la televizor si probabil alte cateva zeci sau sute de mii vor vedea poza pe retelele sociale. Paguba Astra va fi mai mare decat un vapor cu masini Hyunday. Nu zic ca ar trebui sa plateasca, ci ca ar trebui sa raspunda, daca au ce raspunde la protestul clientului lor!

In disputa cu clientii companiile sunt judecate de potentialii clienti, care sunt in mod natural inclinati sa creada versiunea clientilor, pentru ca nu se vad in viitor in pantofii corporatiei, ci in cei ai clientului!

4 comentarii:

George spunea...

Da, nu stiu si mai ales nu vor sa reactioneze.
Am avut acum cativa ani un incident cu Generali - vorba aia, mare companie intenationala - cu reclamatii la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, ANOPC, samd. Amaratii din organismle noastre au zis ca am dreptate, dar ei nu stiu ce ar putea face, ca sa discutam, prostii de neimplicare ca sa nu supere marea firma.
Dupa ce am reclamat la centrala lor, si-au corectat abuzurile conform reclamatiei mele, dar nimic nu a fost transmis public, totul e pe sest.

Anonim spunea...

,,Astra nu plateste dauna,,).Nu am primit niciun leu ,nu am avut alta asiguare la Astra ,deci nici daune.Am avut 10 ani asig la allianz,fara probleme.Masina era asigurata de aproape un an(iunie 2010) ,am fost la concilieri cu avocatul,i-am dat in judecata ,am platit cheltuieli de peste 6000ron.Masina a fost in prima zi de protest ridicata ilegal,dar a doua zi adusa inapoi gratuit.Acum la 5 zile de stat din nou in fata Astra ,a fost ridicata din nou,si mi s-a dat o nota de ridicare prin care ma instinteaza sa platesc 208 ron.Masina a fost ridicata ilegal,incalcandu-se prev legii 421 si voi depune actiune in instanta.Pgubitul

Anonim spunea...

...o facatura notorie...se vede de la distanta ca masinii i s-a pus foc, si astia de la asigurari s-au bunghit...daca ajunge in istanta si se face o expertiza judiciara, orice pirotehnist poate arata, unde a fost punctul de pornire al incendiului...din ce vad eu in poza, din fata stamga...daca se afla adevarul asiguratul poate face si parnaie...

Anonim spunea...

si eu am fost lovit de un asigurat astra acum cateva luni si am cerut regie propie in loc de reparatie in service. Un calcul pe Audatex (sistem recunoscut si luat ca referinta de absolut toate societatiile de asigurari) arata ca reparatie este de 3.800 ron. Ei vor sa ma despagubeasca cu 1100 ron. Mentionez ca masina era abia cumparata noua de 2 saptamani si am fost sa intreb la reprezentanta renault pt un deviz informativ, unde am fost informat ca ar depasii 5000 ron. Nu am acceptat oferta de despagubire de 1100 ron oferita de catre Astra, mentionand totusi ca as fi multumit cu 2000 ron, desi conform ordinului nr 5 CSA din 2010 societatiile de asigurari sunt obligate la dosarele deschise pe RCA sa despagubeasca 100 % (la cererea clientului, nu este obligatoriu). Nu mai au voie sa scada TVA sau alte si alte sume. Daca pagubitul doreste, trebuie sa primeasca toti banii inainte de reparatie si sa si aleaga absolut orice service doreste, dar care sa fie autorizat RAR . Am depus si sesizare la CSA, dar degeaba ... CSA este sare in ochi la romani. Am facut propunere de conciliere catre Astra Asigurari dupa care o sa i dau in judecata. numarul de dosar dauna este VL11DA835 deschis pe RCA nr 005031370. DECI inca odata .. Astra nu despagubeste si isi bate joc....