marți, 21 octombrie 2008

Good bye Chara Software! Welcome Consult Blue!

Din 13 octombrie nu mai sunt angajatul Chara Software.

Ceea ce regret in legatura cu Chara Software, este ca nu am avut libertatea si fondurile necesare pentru a face Syntesio ERP sa se impuna. Aceasta incercare reprezinta un esec - nu conteaza motivele.

Marele succes de la Chara Software este legat de crearea departamentului de MS Dynamics in noiembrie 2007. Dupa numai 6 luni de activitate reuseam sa ne plasam pe locul 7 intre companiile cu cele mai mari vanzari de Microsoft Dynamics Nav pentru anul fiscal iulie 2007- iunie 2008.

In fine, trecutul este trecut.

Din vara acestui an m-am alaturat lui Felix Enescu, fost CIO Rompetrol, actualmente reprezentant Gartner in Romania, pentru a construi Consult Blue, o companie de consultanta pentru vanzari si training, mai altfel.

La Consult Blue urmarim sa crestem vanzarile departamentelor de vanzari din companiile de tehnologie. Ne bazam pe cateva elemente distinctive:
  1. Viziunea de 360° asupra procesului de vanzare. In ecuatia asta eu aduc viziunea vanzatorului (alaturi de Felix care este un vanzator excelent), iar Felix completeaza cu viziunea cumparatorului, valorificand experienta lui de achizitii de la Rompetrol.
  2. Accentul pe valoare. Noi credem ca multe vanzari nu reusesc pentru ca vanzatorul nu reuseste sa demonstreze valoarea ofertei sale. Pentru a schimba situatia, folosim tehnici precum "dolarizarea" si ROI Selling.
  3. Experienta relevanta in industrie. Experienta in IT ne ajuta sa intelegem mai bine situatia clientului (firma de tehnologie).
  4. Masurarea valorii livrate. Pentur fiecare proiect definim indicatori relevanti de succes, pe care sa-i masuram dupa finalizarea proiectului.
Probabil ca veti fi curiosi sa vedeti site-ul Consult Blue. Poftiti si uitati-va, chiar criticati. Textul este OK, mai avem de lucrat la grafica, dar veti intelege despre ce este vorba.

Daca organizatia voastra are probleme: insuficiente leads; rata de inchidere prea mica; supraincarcarea departamentului de vanzari; vanzatori noi care au nevoie de training etc., dati-mi un semn! Timpul meu este acum de vanzare, iar eu sunt gata sa servesc companiile voastre!

Gata! Nu mai avem secrete!

Niciun comentariu: