sâmbătă, 18 octombrie 2008

Asta-i problema ta: gandesti prea mult!

Asta este o replica din filmul genial "Zorba the Greek". Alexis Zorba ii spune scriitorului: "Asta-i problema ta: gandesti prea mult! In locul tau ti-as fi spus: Zorba, vino cu mine! sau, Zorba, nu veni cu mine!"

Dupa Zorba, asta e problema cu oamenii destepti: gandesc prea mult! Intr-adevar, sunt nenumarati oameni destepti care nu numai ca nu castiga suficienti bani pentru un trai decent, dar uneori nu reusesc sa faca nimic in viata! Aici nu ma refer la faptul ca nu "fac" case si masini, ci ca nu reusesc sa-si aduca contributia cu adevarat la nimic important. Raman doar destepti si inutili. De ce?

Pentru ca se lasa doborati de indoiala si nu actioneaza. Daca esti plin de idei de afaceri dar nu pui niciodata, nimic in practica, nu o sa-ti reuseasca niciodata o afacere. Un plan mediocru executat bine, este de 100 de ori mai bun decat unul genial care a ramas in mintea geniului.

Sigur ca America nu ar fi fost descoperita de Columb daca exploratorul Cristofor Columb ar fi analizat cu atentie riscurile si investitiile alternative.

Cred ca sunt un tip inteligent si am suferit si eu de sindromul ganditului in exces. Multumesc lui Dumnezeu ca am un spirit aventuros care da peste cap planurile si prudenta. As vrea sa o fi facut-o mai des.

Va dau acest sfat din inima: nu va lasati prada indoielilor si fricii in nimic din ceea ce intreprindeti! Ganditi bine si in stil mare, iar apoi actionati.

Lasati-va contaminati de exuberanta, entuziasmul si setea de viata a lui Alexis Zorba si mergeti inainte! Nu stiu daca veti reusi in toate, dar veti reusi in mult mai multe decat daca va lasati sa alunecati in filozofie!

Niciun comentariu: