sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Nu ma intereseaza daca ai masterat, ma intereseaza daca citesti

Cunosc absolventi de MBA care isi adauga particula MBA sau EMBA dupa nume, ca si cand ar fi un titlu de noblete. Nu am nimic impotriva acestui lucru, dimpotriva: este foarte bine ca se mandresc cu o realizare personala si este foarte bine ca aceasta realizare este una legata de educatie.

Cum ar fi sa scrie in loc de MBA, Georgica Popescu, Mercedes Owner sau Petrica Ionescu, Vila la Sosea?
Glumesc, desigur.

In lumea in care traim cunostintele capatate la un moment dat isi pierd valabilitatea in aproximativ 10 ani, devenind banale sau fiind chiar infirmate. Complexitatea provocarilor carora trebuie sa le faca fata un specialist sau un manager dintr-o companie moderna este atat de mare si se schimba atat de repede, incat cei doi ani de MBA nu te inarmeaza cu tot ceea ce ai nevoie. Pentru a fi la curent cu cele mai noi idei care transforma lumea in care traim, trebuie sa citesti permanent.

Asta e mai usor de facut acum decat oricand. Amazon, Apple, Barnes and Noble si Google fac mai usor ca nicicand sa fii conectat la cele mai importante idei din specialitatea ta, in masura egala cu cei care traiesc in New York, Londra sau Tokio. Depinde de tine daca langa nume adaugi MBA, clasa 2000, adica idei de acum 10 ani, sau scrii asa cum sunt eu tentat,
Marian Hanganu, Passionate Reader

adica Marian Hanganu, Idei Noi, intotdeauna.

Niciun comentariu: