miercuri, 11 mai 2011

Vindeti cand buzunarele sunt pline!

Orice vanzator din retail v-ar putea spune ca vanzarile cele mai mari se inregistreaza in zilele de salariu si in zilele imediat urmatoare.

Atunci cand simt banii in buzunar, oamenii sunt largi la punga si cumpara adesea lucruri de care nu au nevoie, sau pe care nu si le permit in realitate.

Asta face ca, dupa euforia incasarii salariului, multi constata ca au cheltuit prea mult si isi petrec restul lunii mancandu-si de sub unghii.

Nici in mediul de afaceri lucrurile nu stau altfel. Dupa o incasare barosana, directorul general este mai tentat ca niciodata sa-si schimbe masina, sa-si redecoreze biroul, sa-si trimita oamenii la training sau sa cumpere un utilaj nou, chiar daca niciuna dintre cheltuieli nu a fost bugetata.

Un bun vanzator stie ca in adancul sufletului suntem cu totii risipitori si iresponsabili, asa ca are grija sa fie prin preajma cand clientii lui incaseaza. Chiar si in B2B, este esential sa stii cand incaseaza clientul tau si sa fii in biroul lui chiar in acele minunate zile!

Un comentariu:

Jurnal de Giulesti spunea...

Mersi pentru pont! o sa tin cont de asta!