marți, 3 mai 2011

Book review: Talent is Overrated

Nu poti deveni un bun vanzator, daca nu ai calitati native. Cel putin asta este parerea tuturor directorilor de vanzari si directorilor generali cu care am discutat chestiunea. Majoritatea vanzatorilor au aceeasi opinie.

Acum ca genomul uman a fost decriptat complet, te-ai astepta ca intr-o frumoasa dimineata sa se anunte descoperirea genei vanzarilor.

Cred ca bunul meu prieten, Andrei Ristea, este singura persoana care se mai indoieste de acest "adevar".

Cartea lui Geoff Calvin: "Talent is Overrated: What Really Separrates the World Class Performers from Everybody Else" abordeaza intreaga problematica a talentului si geniului: inascut sau dezvoltat?

Verdictul e clar: nu exista nicio demonstratie credibila in favoarea existentei talentului! Succesul este bazat pe munca, pe practica orientata catre imbunatatirea permanenta a performantei, pe cunostinte profunde acumulate in ani de practica perfectionista.

Intrebarea nu este de ce unii ajung sa aiba performante superioare, ci care sunt resorturile motivationale care ii determina sa urmeze ani de pregatire si practica intensa, peste nivelul de efort si concentrare realizat de competitorii lor? Geoff Calvin are raspuns si la aceasta intrebare.

Cartea se citeste bine in compania best sellerului lui Malcolm Gladwell, "Outliers - the Anatomy of Success".



- Posted using BlogPress from my iPad

Niciun comentariu: