duminică, 13 iunie 2010

Oamenii draguti pierd bani

Exista situatii cand pierzi bani daca esti dragut, de treaba. Cand un client are o datorie la tine si tu nu insisti ferm sa ti-o plateasca, esti dragut, dar esti in acelasi timp fraier. Esti fraier, pentru ca iti vei primi banii cu intarziere sau nu-ti vei primi banii deloc. In timp ce tu esti dragut si fluieri a paguba, clientul tau plateste datoriile catre oameni care nu sunt la fel de draguti (citeste prosti) ca tine.

Daca clientul tau are probleme financiare, nu inseamna ca nu trebuie sa-ti plateasca. Te duci la el si faci un document de reesalonare a platilor, cu plati intermediare si termene clar stipulate. Daca accepta, iti poate fi recunoscator pentru ca l-ai ajutat sa faca fata situatiei dificile prin care trece. Daca nu accepta, inseamna ca nu vrea sa-ti plateasca si trebuie sa treci la executarea lui.

In timp ce clientul tau are sa-ti dea bani, el poate continua sa aiba nevoie de produsele sau serviciile tale. De unde crezi ca le cumpara? Pai tie nu-ti poate cere, pentru ca are datorii la tine. Asa este, cand are datorie la tine cumpara de la competitie! Iata un motiv foarte bun sa insisti sa ti se plateasca datoriile: ca sa il eliberezi de interdictia de a-ti comanda altceva in viitor!

Este o linie subtire intre a fi de treaba, dragut, intelegator si a deveni fraier, prost. Nu trece aceasta linie sau vei suferi!

Niciun comentariu: