vineri, 8 august 2008

Vanzarile - disciplina olimpica


Un vanzator exceptional nu este un om care merge la slujba. Vanzarile la nivel de "rainmaker" sunt un mod de viata. Rainmakerul este ca un sportiv de performanta. El se pregateste in fiecare zi pentru a invinge in competitiile zilnice.

Rainmakerul citeste carti de specialitate pentru a invata despre vanzari, marketing si despre industria in care activeaza. Interesul sau nu este ingust, ci larg, acoperind sociologie, psihologie, antropologie, politica si chiar beletristica si orice altceva il mai pasioneaza.

Rainmakerul citeste ziare si reviste de afaceri pentru ca este treaba lui sa fie mereu la curent cu evenimentele din industria lui si din industria clientului. El urmareste cu atentie starea economiei si o analizeaza independent, nelasandu-se afectat de mode si parerile pseudoanalistilor.
Rainmakerul experimenteaza mereu metode noi de abordare a clientilor, de chestionare, de descoperire a nevoilor, de inchidere etc. Precum un tenismen care isi imbuntateste forehandul, asa isi ascute vanzatorul abilitatile.
Rainmakerul doarme sufcient, pentru ca are nevoie sa fie odihnit la client. El isi programeaza deplasarile in afara localitatii asa incat sa dea maximum la prezentare, sa fie odihnit, clar, concis si convingator. Rainmakerul este mereu pregatit, politicos, spilcuit, perfect.
Rainmakerul acorda atentie familiei si nevoilor sale, caci stie cat de important este sa fii echilibrat, increzator in tine si fortele tale, puternic.
Rainmakerul este intotdeauna bine imbracat si are mereu o carte de vizita la indemana. Rainmakerul vinde intotdeauna: la serviciu si in vacanta; cand merge cu masina la service si cand participa la o nunta.
Rainmakerul nu are programul zilnic al unui om obisnuit, pentru ca el nu este un om obisnuit: el este super-vanzatorul care aduce bani in companie, omul care creeaza oportunitati din nimic, omul care ii tine pe toti ceilalti din companie angajati, pe bancher ocupat si pe patron fericit.
Daca aveti astfel de oameni in organizatia voastra, rugati-va sa ramana la voi, rugati-va sa fie sanatosi si incercati sa invatati de la ei!
Uitati-va in jur, cautati rainmakerii dupa acea caracteristica unica a lor: ei vand mai mult, mult mai mult decat toti ceilalti, uneori decat toti ceilalti la un loc!

Niciun comentariu: