luni, 1 noiembrie 2010

Uniunea Europeana ameninta gigantii americani din software cu arma Open Source

Uniunea Europeana recomanda tarilor membre sa foloseasca programe Open Source, versus programe comerciale. Mai precis, se recomanda programe Open Source contra programelor care umfla buzunarele Microsoft, Oracle, IBM etc.

In fiecare an au loc tot mai multe licitatii guvernamentale, la nivelul instutitiilor europene, la nivelul primariilor din Europa, care solicita software open source.

Desi pentru cititorul neavizat, sau nepreocupat de problema, chestiunea poate parea marginala, nu este asa: pas cu pas, continentul iese din baza instalata a gigantilor americani. Companii europene care nu ar fi avut nicio sansa sa concureze fara aceasta favorizare, au ocazia sa dezvolte produse si solutii complexe pe banii UE, pentru ca apoi sa intre in concurenta cu americanii.

Incet dar sigur, micutul pinguin scrie un capitol de lupta acerba in istoria bataliilor comerciale cu aliatii de peste Ocean.

Aceasta istorie spune inca o data cat de important este guvernul si cum poate fi folosit el de catre companiile inteligente.

Niciun comentariu: