duminică, 29 august 2010

Atentie la limbaj!

Am cativa prieteni care ma socheaza cu limbajul lor. Nu numai ca isi ”scot si baga” la fiecare cateva cuvinte, dar par sa fi pierdut orice pudoare, indiferent cu cine stau de vorba: nu mai conteaza cu cine vorbesc, daca este o femeie, daca sunt oameni pe care i-au intalnit pentru prima data, sau daca sunt copii in preajma!

Cuvintele cu conotatii sexuale si injuraturi colorate par sa se fi asezat confortabil in fondul principal de cuvinte si sunt utilizate in fiecare conversatie. Sa nu credeti ca vorbesc despre manelisti sau oameni lipsiti de educatie: nu am asemenea prieteni! Toti sunt oameni cu studii superioare, cu salarii mari, plimbati prin lume si pe la cele mai importante companii din Romania. Ce se intampla cu ei?

Ca sa fiu sincer, nu stiu ce se intampla cu ei si cu multi alti oameni de treaba care injura ca la usa cortului. Nu stiu exact nici ce se intampla cu mine cand ma enervez in trafic si, protejat de intimitatea masinii, rostesc expresii de care mi-ar fi rusine daca m-ar auzi cineva.

Ceea ce stiu insa, este ca acest limbaj nu te ajuta nici sa vinzi, nici sa promovezi, nici sa stabilesti relatii de afaceri si nici sa-ti faci prieteni de care sa fii mandru. Daca va mai surprindeti in astfel de ipostaze, incercati sa va inregistrati cu telefonul mobil si apoi ascultati-va: este oribil!

Chiar daca mergeti la un potential client care are asemenea obiceiuri, nu va lasati antrenati in spirala vorbelor urate: nu ne socheaza cand vorbim noi urat, dar remarcam usor badarania la altii!

Pentru un vanzator, pentru un marketer profesionist, este mai bine sa-si cladeasca reputatia unui om cu maniere perfecte, civilizat si respectabil, decat aceea a unui "dur" capabil sa faca un camionagiu sa roseasca!

Niciun comentariu: