vineri, 1 ianuarie 2010

E vremea pentru un nou inceput

Speranta medie de viata in Romania este de 67 de ani. Asta inseamna 24.455 zile. Fiecare zi care trece ne apropiede moarte. Tocmai am marcat trecerea inca unui an.

Cum a fost acest an? Ati supravietuit doar, sau ati trait cu adevarat? Cum adica, daca ati trait cu adevarat? A trai cu adevarat inseamna:
  1. sa iubesti;
  2. sa traiesti (experiente noi);
  3. sa lasi ceva in urma.
Sa iubesti inseamna sa simti. Sa traiesti fara sa simti, inseamna sa nu traiesti. Dragostea, ura, tristetea, speranta, frica, inseamna sentimente, inseamna sa fii om. Nu trebuie sa ne ferim de ele, ci sa le imbratisam.

Sa ai experiente noi, inseamna sa simti. Inseamna sa inveti si sa te miri, sa-ti pui intrebari si sa cauti raspunsuri, sa fii curios pana la nechibzuinta, sa cutezi in ciuda riscurilor ... Asta inseamna sa fii om!

Sa lasi ceva in urma ... Cand toti cei care te-au cunoscut vor fi murit, va fi ca si cand nu ai fi trait niciodata. Vrei asta? Mai bine fa un copil, creste un copil (nu neaparat al tau), alatura-te unor cauze mai presus de tine si fa ca prezenta ta sa conteze, scrie o carte, planteaza un pom, ajuta un om, fa ca viata ta sa nu fi fost in zadar!

Cum a fost anul trecut? Ati iubit, ati simtit, ati lasat ceva in urma?

Cum vreti sa fie anul acesta? Voi faceti viitorul! Ce hotarati?

Niciun comentariu: