joi, 22 octombrie 2009

Din ce este facut un lider: Dan Petrescu


In SUA se intampla adesea ca antrenori celebri sa tina cursuri pentru manageri. Se intampla ca manageri de succes din sport sa devina manageri in companii private, nelegate de sport.

Reteta succesului enuntata de Albert Einstein este mereu aceeasi: 99% transpiratie si 1% inspiratie.

Guy Kawasaki a lucrat pentru Steve Jobs, despre care unii spun ca este un ”selfish, evil bastard”. Kawasaki zice ca asa este.

Kawasaki recunoaste aportul pe care Steve Jobs l-a avut la formarea lui si la succesul lui de astazi: l-a impins sa-si depaseasca limitele, sa fie capabil sa faca lucruri de care nu se credea capabil.

Nu tii cu forta un om ca Guy Kawasaki. Tanarul Kawasaki a ramas langa Steve Jobs pentru ca avea sentimentul ca ia parte la ceva important.

Iata ce spun jucatorii lui Dan Petrescu:
„Petrescu e nebun după fotbal, n-are mamă, n-are tată!”

Tibi Bălan a dezvăluit pentru EVZ câteva dintre secretele Unirii Urziceni, o superechipă formată din fotbalişti consideraţi „rebuturi”.

„Până să venim la Urziceni, nu ştiam ce înseamnă să dai totul pe teren. Petrescu e dur, dar cine a spus că la jucătorii români faci treabă doar cu biciul, a avut dreptate. Toţi am avut un moment în care ne-am zis că omul ăsta nu e sănătos la cap şi voiam să renunţăm, dar când am văzut că avem rezultate şi progresăm constant, ne-am dat seama că are dreptate! Fără muncă, nu poţi face nimic. Dan Petrescu ne-a învăţat să fim învingători!”, măr turiseşte mijlocaşul.

Bălan afirmă că n-a mai întâlnit în carieră un antrenor mai dedicat meseriei: „Petrescu e nebun după fotbal! N-are mamă, n-are tată, n-are familie! Ne omoară cu tot felul de detalii care nouă ni se par nesemnificative. Ne cere să bem doar apă plată! Dacă te vede cu o sticlă de suc în mână, te face praf! Când vrei să încalţi nişte ghete verzi, zice că nu acceptă fiţe de genul ăsta, că fotbaliştii poartă ghete negre!”. Jucătorul îm pru mutat de la Sportul mai spune că îi va fi mereu recunoscător „Bursucului”: „Fără Unirea Urziceni, probabil că aş fi fost un fotbalist terminat. Până să ajung aici, nu realizasem nimic în fotbal! La Ti mişoara nu mă băga nimeni în seamă”.

Minunata lectie de management! Minunata lectie de viata! O plecaciune, bursucule!

Niciun comentariu: