duminică, 26 aprilie 2009

Cum stiu ca sunt vinovati?

Sunt 99,99% sigur de vinovatia politicienilor nostri acuzati de coruptie in dosarele DNA. Cum asa?

Simplu! Un om care este acuzat pe nedrept se apara spunand in principal ca nu este vinovat, nu a luat mita si nu este corupt! Eu nu i-am auzit nici pe Mitrea, nici pe Nastase, nici pe Remes, Pe Dan Ioan Popescu sau pe oricare altul spunand verde ca nu este vinovat!

In schimb, ei afirma ca dosarele lor sunt politice si sunt revoltati nu pentru ca sunt urmariti penal, ci pentru ca nu sunt urmariti penal si ceilalti care au furat! Ascultati-le argumentele si veti vedea ca asta e tema: de ce eu, de ce tocmai pe mine sa ma condamnati si sa ma dati exemplu?

Aici au dreptate: numarul celor vinovati de coruptie este foarte mare, iar ei sunt chemati la audieri pentru ca adversarii lor politici au castigat temporar o pozitie mai buna. Totusi, asta nu-i face mai putin vinovati!

La fel ca politicienii acuzati de coruptie si noi, ceilalti oameni, tindem sa fim indignati cand suntem aratati cu degetul pentru ca am facut ceva rau, nu pentru ca suntem nevinovati, ci pentru ca ne intrebam de ce sa avem noi ghinionul sa raspundem pentru greselile noastre.

Ceea ce nu spun oamenii, este uneori mai important decat ceea ce spun.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Corect!