marți, 27 ianuarie 2009

Cei ce abandoneaza vor muri in zapada disperarii

Situatia noastra in criza se aseamana cu a unui turist prins de viscol in munti:
  • Daca il apuca disperarea si se opreste din mers, va ingheta si va muri.
  • Daca se lasa doborat de oboseala, va ingheta si va muri.
  • Daca greseste drumul si se rataceste, va ingheta si va muri.
Numai daca isi infrange oboseala si frica si continua sa mearga inainte, pe drumul bun, fara sa se rataceasca, mai are sansa de a se trezi intr-un pat cald.

Este foarte usor sa te apuce disperarea cand vezi ca vanzarile merg greu, ca bugetele clientilor sunt blocate si cand simti ca ingrijorarea este sentimentul care descrie gandurile tale despre viitor. Daca o faci insa, este probabil ca eforturile de vanzare vor deveni sporadice si neconvingatoare si astfel se va implini profetia ta despre scaderea vanzarilor. Este drumul spre pieire si va rog sa nu-l urmati.

Planificati o dublare a numarului de vizite la client, tineti-va ocupati si vindeti cu energie si cu convingere. Criza nu inseamna sfarsitul economiei, ci doar o incetinire a activitatii economice. Anumite segmente vor continua chiar sa creasca. Capul sus, privirea agera, mintea deschisa si spor la vanzari!

P.S. Saptamana trecuta am facut nu 20 de puncte in agenda celor 4 puncte (click pentru afisare) ci 40 de puncte. Rezultatele nu au intarziat sa apara: am primit acceptul verbal pentru o vanzare si am inaintat semnificativ in alte cateva conturi!

Niciun comentariu: