miercuri, 3 decembrie 2008

Stanga are inima in stanga si portofelul in dreapta

Nu m-am putut abtine sa nu folosesc poza alaturata!

Ideea acestei postari este ca politicienii de stanga sunt, in mare majoritate, niste ipocriti, mai ipocriti decat cei de dreapta. O sa-i articulez in curand si pe astia de dreapta.

Majoritatea zdrobitoare a politicienilor de stanga sunt oameni bogati. Unii dintre ei sunt atat de bogati ca nu ar reusi in nici un caz sa-si justifice averea daca ar fi luati la intrebari. Asta inseamna ca au facut banii in mod necinstit, din comisioane si intermedieri. Multi dintre ei au copilarit in familii de oameni cu o situatie materiala deosebita, facand parte din nomenclatura comunista, fara nici un fel de legatura cu ”omul simplu” pe care pretind ca-l reprezinta.

Copii lor invata la Scoala Americana, unde anul de studii costa 25.000 dolari. Cu totii se trateaza in spitale private, iar daca se imbolnavesc dau fuga si se interneaza la Viena.

Mircea Geoana este fiul unui general securist si a copilarit in Primaverii, locul unde se coceau majoritatea copiilor de nomenclaturisti. Geoana nu a stat niciodata la coada, nu a avut probleme cu ziua de maine, nu a luptat pentru o cariera (inginerul din el a parcurs gradele diplomatice din MAE in salturi de gazela), nu si-a rupt de la gura pentru educatia copiilor sau pentru a-si construi o casa etc.

Adrian Nastase a gravitat tot timpul in jurul PCR, batand la poarta palatului in speranta ca trecutul de activist al tatalui sau si tatii sotiilor lui vor reusi sa-l impinga in cercul intim al dictatorului Ceausescu.

Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Marian Oprisan, Marian Vanghelie, Radu Mazare, s.a.m.d., sunt cu totii oameni foarte bogati, fara nici un fel de legatura cu oamenii pe care pretind ca-i reprezinta.

Marturisesc ca nu prea stiu cum este sa traiesti din ajutorul de somaj sau din munca campului. Nu i-as putea reprezenta pe acesti oameni decat cu mare greutate. As avea nevoie sa-i cunosc, sa ”ii studiez” inainte sa pot sa-i reprezint. Tipii astia sunt cunoscuti prin faptul ca merg de 2-3 ori in circumscriptiile lor si ca isi petrec mai tot timpul in coteriile si jocurile politice de la Bucuresti. Ei nici nu-si pun problema sa-i cunoasca pe fraierii care i-au votat.

In chestia asta nu sunt diferiti de politicienii de dreapta, dar cel putin cei de dreapta nu isi umplu gura cu retorica demagogica a servirii ”celor multi”.

Pe scurt, tipii astia sunt niste ipocriti, care sunt politicieni de stanga de conjunctura. Trebuie sa fii fraier rau sa crezi ca ei chiar reprezinta ”clasele defavorizate”.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Lucrurile astea sunt stiute! si ce s-a intamplat? Personajele tocmai au devenit 'castigatorii morali'ai alegerilor recente!
Necazul e ca ei sunt numai varful aisbergului, eu cunosc o multime de oameni foarte bogati,foarte puternici si foarte influenti care nu apar de loc in prim plan,sunt aproape necunoscuti 'boborului'si care nici macar nu doresc sa candideze pentru un loc in parlament sau pentru vreo functie in guvern.Le este suficient ca pot trage sforile din umbra,papusari ai unei natiuni aflate in copilaria ei.